Schoenen voor aan boord

 

Tijdens een vlucht dragen cabin attendants specifieke en zorgvuldig gekozen schoenen aan boord die zowel comfortabel als functioneel zijn. De boordschoenen worden ontworpen om aan de unieke behoeften van de cabin crew te voldoen. De schoenen die cabin attendants aan boord dragen, zijn doorgaans gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer. Ze zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en bieden tegelijkertijd voldoende flexibiliteit om de voeten comfortabel te houden gedurende lange werkdagen. Cabin attendants hebben tijdens een vlucht vaak ook last van opgezwollen voeten en enkels. Het bovenmateriaal van de boordschoenen is daarom gemaakt van soepel leer zodat het zich snel aanpast aan de voeten.

Een ander belangrijk kenmerk van de schoenen is de antislipzool. Dit is essentieel, omdat cabin attendants constant door de cabine bewegen, zelfs tijdens turbulentie. De antislipzool zorgt voor een stevige grip op de vloer en minimaliseert het risico op uitglijden of vallen, zelfs op gladde oppervlakken.

Naast antislipzolen hebben de schoenen vaak schokabsorberende eigenschappen. Dit is van groot belang, omdat cabin attendants vaak langdurig staan en lopen tijdens een vlucht. De schokabsorberende eigenschappen verminderen de impact op de voeten en helpen vermoeidheid en ongemak te voorkomen.

De schoenen zijn ook voorzien van een goede ondersteuning van de voetboog en een dempende binnenzool. Dit helpt om de natuurlijke vorm van hun voeten te behouden en vermindert de belasting op de voeten en gewrichten. Een goede ondersteuning is vooral belangrijk tijdens turbulente vluchten, wanneer het luchtpersoneel extra stabiliteit nodig heeft.

Naast functionaliteit hechten luchtvaartmaatschappijen ook veel belang aan het uiterlijk van de schoenen. Ze moeten passen bij het uniform en een professionele uitstraling hebben. De schoenen zijn klassiek en stijlvol, in neutrale kleuren zoals zwart en donkerblauw.

Ook hygiëne is een belangrijk aspect. De schoenen moeten gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, zodat ze er netjes en professioneel uitzien, zelfs na een lange vlucht. Regelmatige reiniging en onderhoud met een voedende schoencrème zorgt ervoor dat het leer soepel blijft, de schoenen fris blijven en dat eventuele bacteriën of geuren worden geëlimineerd.

Tot slot moeten de schoenen aan boord van vliegtuigen ook voldoen aan specifieke veiligheidsvoorschriften. Ze moeten bijvoorbeeld gemakkelijk aan en uit kunnen worden gedaan, omdat cabin attendants tijdens noodsituaties snel moeten kunnen handelen. Bovendien moeten ze voldoen aan de brandveiligheidsnormen om de veiligheid van het cabinepersoneel te waarborgen.

Kortom, de schoenen die cabin attendants aan boord dragen, zijn ontworpen met het oog op comfort, functionaliteit en veiligheid. Ze bieden de nodige ondersteuning, stabiliteit en bescherming, zodat het personeel hun taken efficiënt en veilig kan uitvoeren gedurende de hele vlucht.

Bekijk hieronder ons assortiment comfortabele boordschoenen. De meeste modellen zijn ook verkrijgbaar in halve maten.